Aanschaf met vergoeding van uw zorgverzekeraar

Elke zorgverzekeraar kent haar eigen vergoedingen per catagorie en een eventuele aanvullende verzekering heeft hier ook invloed op.

Wat kost een hoortoestel?

Overweegt u een hoortoestel te kopen? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. Dat kan best even ingewikkeld zijn. Daarom leggen wij hieronder graag het verschil uit tussen de verschillende hoortoestellen en de verschillen in prijzen.

Hoortoestellen met vergoeding van uw zorgverzekeraar

Als u aan één oor minstens 35 dB gehoorverlies heeft, kunt u gebruikmaken van een vergoeding voor een hoortoestel van uw zorgverzekeraar. Bij Hoorspot kunt u altijd terecht voor een goede hooroplossing, waar u ook verzekerd bent. Wij hebben immers afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars.

Wanneer u een (gedeeltelijk) vergoed toestel wilt, wordt u op basis van onder meer een hoortest een hoortoestel uit een bepaalde categorie aangeboden. Deze categorieën zijn vastgelegd in het hoorprotcol. De gehoorapparaten uit deze categorieen worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed. U heeft eventueel wél te maken met uw eigen risico en eigen bijdrage.

De hoortoestellen zijn adequate oplossingen voor uw gehoorprobleem en zullen u helpen weer beter te horen. Ze bevatten echter vaak niet de nieuwste technieken.